به گزارش طبنا(خبرگزاری سلامت )، دکتر دارایی در حاشیه برپایی کارگاه بینالمللی آموزش روش ای شناسایی سریع آنتی بیوتیک در مواد غذایی با استفاده از روشهای کشت میکروبی، با اشاره به اجرای طرح ملی ارتقای سلامت غذا که از سه سال پیش آغاز شده است گفت: این طرح در ۵ فاز به منظور افزایش سطح سلامت و ایمنی غذایی کشور تا حد مطلوبی اجرا میشود.
وی ضمن بیان توضیحاتی در خصوص ماحصل همکاری و بهره مندی از تجارب کشورهایی نظیر هلند، بلژیک، اتریش و مجارستان به منظور دستیابی به اهداف بزرگ این طرح گفت: آزمایشگاه های کنترل غذا و داروی سازمان غذا و داروی وزارت بهداشت و مرکز تحقیقات سلامت غذای دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، امکاناتی را به لحاظ نیروی انسانی، زیرساختهای نرم افزاری، سخت افزاری و فن آوری های پیشرفته طراحی کرده و در نظر گرفته است تا بتوان با روشهای نوین و پیشرفته و در کنار آن روش های سریع و دقیق حساسیت را برای کنترل غذا و دارو بالا ببرد، به شکلی که بتوان با بیماریها، آلایندههای مواد غذایی، سموم و تقلبات در مواد غذایی مقابله کند.
دارایی با اشاره به خطرات باقی ماندن آنتی بیوتیکها درمواد غذایی برای سلامت انسان گفت: مصرف آنتیبیوتیک موجود در مواد غذایی که گاها با آنتیبیوتیک ناشی از تجویز غیرمنطقی دارو حاصل میشود میتواند موجب مقاومتهای دارویی ناخواسته بسیار خطرناک شود که برای جلوگیری از این فاجعه باید میزان آنتی بیوتیک مواد غذایی اندازهگیری شود و اینکار مستلزم دراختیار داشتن دستگاهها و روشهای پیشرفته و همچنین نیروی انسانی متخصص است.
مدیرکل آزمایشگاههای مرجع کنترل سازمان غذا و دارو، خاطرنشان کرد: برقراری تعاملات بینالمللی و برگزاری کارگاه آموزشی روشهای شناسایی سریع آنتی بیوتیک در مواد غذایی این امکان را فراهم میکند که با روشهای سریع و ساده بتوانیم تا ۱۵ گروه از آنتی بیوتیک ها را همزمان اندازه گیری کنیم.(مهر)
نظر شما